tiistai 12. maaliskuuta 2019

Kestävä kehitys ja ruoka

Kestävän kehityksen mukainen ruoka ja ruokailu
  • on terveellistä ja turvallista
  • tuottaa mahdollisimman vähän ruokajätettä
  • tuotanto tapahtuu luonnonvarojen ehdoilla

 Mitä voit tehdä parantaaksesi ruokasi kestävyyttä?
  • Lisää ruokavalioosi vihanneksia, marjoja, hedelmiä, perunoita ja viljavalmisteita. Suosi mielellään satokauden mukaisia kotimaisia kasviksia!
  • Valitse soijan sijaan mieluummin kotimaisia palkokasveja kuten herneitä ja papuja.
  • Kala on tärkeä osa ympäristöystävällistä ja monipuolista ruokavaliota.
  • Rypsiöljyllä ja margariinilla on rasvoista vähiten ympäristövaikutuksia. Myös oliiviöljy on hyvä vaihtoehto.
  • Vesijohtovesi on Suomessa parempi juomavalinta ympäristön kannalta kuin pullotetut juomavedet.

Lue lisää: www.ruokavirasto.fi

Kuva: Pixabay











 Uudessa kestävään ruokailuun huomiota kiinnittävässä lautasmallissa puolet lautasesta on edelleen kasviksia, hedelmiä ja pähkinöitä. Lautasen toinen puoli täytetään palkokasveilla, kokojyvällä, kasviöljyillä sekä pienellä määrällä kalaa tai lihaa sekä maitotuotteita ja sokeria.

Lautasmallin tarkoituksena on antaa esimerkki terveellisestä ja kestävästä tavasta syödä.

https://eatforum.org/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.