Tässä blogissa tutustutaan kestävän kehityksen mukaiseen syömiseen ja annetaan vinkkejä, kuinka kokkailla kestävästi!
sunnuntai 20. tammikuuta 2019
Hävikit käyttöön
Perunarieskat eli lepuskat
Jos jääkaappiin on jäänyt perunasosetta, niin saat niistä ihania perunarieskoja!
2 dl perunasosetta
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sulaa voita
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Yhdistä perunasose, suola ja kananmuna kulhossa. Sekoita joukkoon myös jauhot ja sula voi.
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Taputtele taikinasta jauhotetuilla käsillä halkaisijaltaan 10 cm:n kokoisia leipäsiä pellille. Pistele leivät haarukalla.
4. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti pilkuttunut. Tarjoa lepuskat lämpiminä voin kanssa.
Banaaniletut
Banaanilettuihin voit hyvin käyttää tummuneita banaaneita!
1 banaani
2 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
(ripaus vaniljasokeria ja kanelia)
1. Kuori banaani ja riko kananmunat kulhoon. Soseuta banaani ja kananmunat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja (vaniljasokeri ja kaneli).
2. Paista taikinasta pieniä lettuja rasvassa lettupannulla.
Tortillapizzat
Tortillapizzoissa voit hyödyntää kaappiin jääneitä tortillapohjia sekä jääkaapista löytyviä raaka-aineita!
Tortillapohjia
Tomaattiketsupia tai tomaattisosetta
Täytteitä: ananasta, tonnikalaa, kinkkusuikaleita, paprikaa, juustoraastetta
Pizzamaustetta
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Asettele tortillapohjat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
3. Voitele tortillat tomaattisoseella tai ketsupilla. Laita valitsemiasi täytteitä tortillan päälle ja ripottele lopuksi pizzamaustetta ja juustoraastetta.
4. Paista uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.